Instagram heeft in november bekend gemaakt dat ze een nieuwe functie gaan testen waarin je voortaan heel makkelijk via de Instagram-app kan shoppen. De test is inmiddels twee weken geleden van start gegaan en daarom zetten wij graag voor jou de belangrijkste zaken op een rij.

Wat houdt het in?

Via Instagram Shopping kunnen bedrijven hun producten aanbieden via geposte foto’s op Instagram. Wanneer je op de tap to view button in de linker onder hoek van de foto klinkt, krijg je een tag te zien waarin de productinformatie staat. Hier vind je niet alleen de omschrijving van het product, maar ook de prijs. Als je deze tag aantikt, opent een gedetailleerder overzicht. Als je geïnteresseerd bent, kan je daarna eenvoudig op de Shop now knop klikken, welke je doorstuurt naar het product in de betreffende webshop. Zo kunnen jouw klanten zelfs wanneer ze wachten op de trein of onderweg zijn naar een afspraak heel makkelijk die gave tas bestellen.

Voorbeeld Instagram Shopping

Pluspunten

Het grootste voordeel van deze nieuwe feature is dat jouw volgers niet de Instagram-app hoeven te verlaten om informatie over het product op te zoeken. Een slimme zet van Instagram: een shopping mogelijkheid in een van de meest gebruikte social media apps. De drempel om een product te kopen wordt op die manier verlaagd, want er is snel veel informatie beschikbaar. De consument hoeft niet eerst het hele internet af te struinen naar productgegevens en naar een webshop die het product aanbiedt. Hierdoor zijn zij daadwerkelijk in staat om elk moment van de dag te shoppen. Voor bedrijven creëert Instagram op deze manier een interessante toevoeging. Zij krijgen zo namelijk de kans om hun product aan te bieden met een mooi design voor jonge en nieuwe gebruikers.

Een van de retailmerken die deelneemt aan de test van Instagram is het brillenmerk Warby Parker. Zij zien een fijne samenwerking met Instagram, omdat op deze manier oog voor mooi design en makkelijke shopervaring gecombineerd worden.

Proef

Om deze nieuwe Instagram ervaring te testen, zullen 20 bekende retailmerken zoals Levi’s en Abercrombie & Fitch, beginnen met het delen van de foto’s met productinformatie. In eerste instantie wordt de nieuwe shopping feature van Instagram alleen in Amerika getest, waar de dienst op het moment enkel zichtbaar is voor een kleine groep iOS gebruikers. Het is overigens nog niet bekend hoe lang de proef gaat duren.

Dé nieuwe manier van adverteren?

Met Instagram Shopping krijgen bedrijven meer kansen om hun producten aan klanten te laten zien, op een trendy én stijlvolle manier. Daarnaast is het voor klanten een makkelijke en vooral snelle wijze om een specifiek product te shoppen in hun favoriete social media app. In afwachting van de eerste resultaten, lijkt dit een advertentieplatform met veel potentie te worden.

Hoe denk jij over deze nieuwe manier van adverteren? Zou jij willen adverteren via Instagram als deze functie straks beschikbaar is in Nederland? Laat het ons weten in een reactie.

Bronvermelding:
(1) http://blog.business.instagram.com/post/152598788716/shopping-coming-to-instagram 
Deze bronnen zijn geraadpleegd op 29 november 2016.

Elke maand nieuwe tips in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand nieuwe tips in je mailbox waarmee je jouw website kunt verbeteren.